sobota 3. srpna 2013

Zucchini

Krásnou sobotu přeji!
Dnes jsem celý den sama a mám takovou nakupovací náladu, takže ihned po cuketovém obědě vyrážím nakupovat. Popřejte mi prosím šťastnou cestu, protože takhle daleko jsem tu ještě nejela. :-) Už se ale těším. Já to černé velké auto totiž naprosto zbožňuji! 

A něco k cukeťáčkům. Naprosto jednoduchá a rychlá záležitost (mé oblíbené - nesnáším dlouhé postávání v kuchyni) - smícháte nastrouhanou malou cuketu - vymačkáte přebytečnou vodu, přidáte vajíčko, lžíci celozrnné mouky a pak kořeníte podle chuti - já pouze osolila, namačkala do těsta česnek,  nastrouhala syrovátkový sýr a nakonec to celé posypala dýňovými semínky. Vše smažíte na kapce (nejlépe kvalitního) olivového oleje. Mňamka. V mé rodině (té pravé, české :-)) se tyto cuketové placičky dělají už pekelně dlouho a jsou prostě výborné! A zdravé, protože CUKETA... (pokud nemáte zájem o sebevzdělávání (nebo spíš o ty mé kecy :-P) - dále nečtěte)
... je plná karotenů, které náš metabolismus syntetizuje na vitamin A - ten je důležitý pro náš zrak a celkově pro duševní a fyzickou pohodu. Takže určitě jezte cuketu a buďte zdraví! :-)



1 komentář: